Chefdirigent smækker med døren

Det Kongelige Kapels chefdirigent, Michael Boder, stopper til sommer og leverer samtidig en markant kritik af Det Kongelige Teaters administration.

Tyske Michael Boder tiltrådte som chefdirigent ved Det Kongelige Kapel hos Det Kongelige Teater i 2012. Til sommer udløber hans fire-årige kontrakt, og den bliver ikke forlænget.

Til Politiken gør både Boder og teaterchef Morten Hesseldahl det således hver især klart, at der hverken fra ledelsens eller chefdirigentens side har eksisteret et ønske om at forny kontrakten.

Michael Boder følger dog denne besked op med en skarp kritik af teaterledelsen:

”Folk holder mange møder og går til ledelsesseminarer og den slags, men de kommunikerer næsten ikke. Jeg har aldrig talt med ledelsen om kunst, om hvilken retning teatret bør bevæge sig i,” udtaler han til Politiken. 

Kritikken er således ikke blot rettet mod vinterens store besparelser, men også mod en ifølge Boders manglende kunstnerisk interesse hos ledelsen.

Teaterchef Morten Hesseldahl afviser kritikken og mener ikke, at ledelsen i vinter havde noget reelt valg.

Hvor denne diskussion ender, er uklart. Sikkert lader det dog til at være, at Det Kongelige Teater nu er ved at se sig om efter en ny dirigent til sit gamle og traditionsrige orkester.

Forrige artikel Kendt erhvervsmand vil i Folketinget for Venstre Næste artikel Erfaren lobbyist skal afløse Lillelund