Bogen Martin Luther King - historien om en drøm

BOG: Informations Forlag udgiver 13. november den eneste danske biografi om den sorte amerikanske borgerretsforkæmper Martin Luther King.

Ny biografi om manden, hvis drøm blev til virkelighed. Den karismatiske amerikanske præst og borgerretsforkæmper Martin Luther King satte et uudsletteligt fingeraftryk på det 20. århundrede, noterer Informations Forlag i sin foromtale af den eneste bog om King på det danske marked.

Gennem hans kampagner fik sorte amerikanere stemmeret, og der blev lyttet til hans taler verden over. I følge forlaget beretter den britiske historiker Godfrey Hodgson "med nerve og indsigt, men ikke ukritisk, om Kings liv og karriere. Fra hans fødsel i Atlanta i 1929, over borgerrettighedsbevægelsen i 50'erne og 60'erne, til attentatet mod ham i 1968, der førte til hans død, og som fortsat er omgærdet af mystik.

Hodgson kaster lys over alle aspekter af Kings enestående liv. Hans tro, hans politiske filosofi, hans stædige kamp mod ulighed og uretfærdighed, hans fysiske og moralske stamina, men også bagsiden af heltedyrkelsen, og urolighederne i Kings privatliv.

Martin Luther King er et tidsbillede og et fascinerende portræt af en af vor tids største politiske foregangsmænd, hvis enkle budskab var, at frihed og lighed ikke er hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger," skriver altså forlaget i sin foromtale. 

Af journalisten og historikeren Godfrey Hodgson(født 1934). Oversat fra engelsk af Morten Riis. 292 sider, 299 kr. Udkommer 13. november 2010 på Informations Forlag.

Forrige artikel Minister freder huslejeregulering Minister freder huslejeregulering Næste artikel Konservative bløder op i efterlønsdebat Konservative bløder op i efterlønsdebat