Blå blok er klar med ny naturpakke

NATUR: Fredag morgen præsenteres en ny naturpakke, som regeringen har landet med sine blå støttepartier.

Fredag morgen klokken 8 fremlægges en blå aftale om en ny naturpakke.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet. 

LÆS MERE: Se alle tiltagene i den nye naturpakke

Regeringen har landet aftalen om den omdiskuterede naturpakke med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, og den vil blive præsenteret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og miljøordførerne fra de tre blå partier. Og du kan se initiativerne her.

Forhandlingerne af Naturpakken har fået kritik for at foregå bag lukkede døre fra oppositionen. Også Hans Henrik Bruun, som er lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet, ser en risiko ved de lukkede forhandlinger. 

"Den lukkede proces rummer også en risiko for at lande på en pakkeløsning, der bygger på et dårligt fagligt grundlag. Forløbet minder faktisk på mange måder om den forrige SR-regerings håndtering af Naturplan Danmark, hvor de i slutfasen "glemte" at rådføre sig med sagkyndige," skriver han i et debatindlæg på Altinget

Aftalen kommer i kølvandet af det langstrakte forløb, som startede med regeringens udskældte Landbrugspakke. Her blev daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) beskyldt for at fifle med tallene om pakkens påvirkning på miljøet, hvilket fik skarp kritik fra Konservative og en samlet rød blok.

Konservative stemte sammen med resten af blå blok aftalen igennem, men partiet mistede på grund af forløbet tilliden til Eva Kjer, som derfor måtte trække sig efter et længere tovtrækkeri mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og K-formand Søren Pape Poulsen. 

Samtidig krævede Konservative også miljøkompenserende tiltag for Landbrugspakkens øgede kvælstofudledning i 2016 og 2017. Og disse tiltag har været en del af forhandlingerne om en ny naturpakke, som der nu er kommet en aftale om. 

Altinget følger sagen om den nye naturpakke i løbet af fredag.

Forrige artikel Uafhentede bøger skal udløse gebyr Uafhentede bøger skal udløse gebyr Næste artikel Overblik: Her er den nye naturpakke Overblik: Her er den nye naturpakke