Bjerager: Pressen må øge selvjustits

MEDIER: "Vi har brug for mere journalistisk debat og selvjustits," erkender chefredaktør Erik Bjerager, der ved Publicistklubbens generalforsamling advarede mod øget politisk regulering.

Cherredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad, opfordrede i aftes ved generalforsamlingen i Den Danske Publicistklub medierne til at udvise øget selvjustits, så de kommer øget politisk regulering i forkøbet.

"Der er grund til at lytte, når politikerne i Folketinget - som det skete i den forgangne uge - begynder at kræve strammere regler for pressens etik. Politikerne er bekymrede over, at borgere, virksomheder og organisationer udsættes for ødelæggende omtale i en tid med endeløse deadlines og voksende nyhedspres," sagde Erik Bjerager til de omkring 60 tilhørere og fortsatte:

"Vi har i pressen ingen interesse i, at politikerne strammer reglerne for os. Vi bør selv tage teten. Vi bør selv gøre meget mere for at øge den journalistiske selvkritik og blive bedre til at indrømme fejl, end tilfældet er i dag. Vi bør i højere grad selv tage debatten om den journalistiske kvalitet."

Hans forslag lød:

"Der er brug for masser af vagthunde inden for pressens egne rækker. Vi har brug for mere journalistisk debat og selvjustits, og det er her, der er grund til at råbe vagt i gevær. Det er ikke bestikkelse eller telefonaflytninger, der er problemet i dansk presse, men for mange mediers søgen nedad i markedet."

Mødet blev holdt på Berlingske Media i Pilestræde, og der var genvalg til Sidse Ewald som formand for Publicistklubben, der i øvrigt tildelte sin årspris til forfatteren Johannes Møllehave.

Altinget.dk bringer efter aftale Erik Bjeragers tale.

Forrige artikel Romney tabte Super Tuesday til Obama Romney tabte Super Tuesday til Obama Næste artikel Udkantsminister dropper udkantskommission Udkantsminister dropper udkantskommission