Birthe Rønn afviser indblanding i kirkerydning

IRAKERE: Morten Østergaard (R) kalder nattens kirkerydning for politisk bestillingsarbejde. Birthe Rønn Hornbech (V) afviser indblanding.

Tvangshjemsendelsen af de irakere, der indtil i nat opholdt sig i Brorsons Kirke på Nørrebro, foregår helt efter bogen.

Det siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Dermed afviser hun spekulationerne om, at regeringen skulle have bedt politiet om at rykke ind i kirken og anholde irakerne i nat.

"Folketinget vedtager lovene. Politiforretningernes nærmere udførelse skal politikerne holde sig langt væk fra, for det har de ikke begreb om," siger Birthe Rønn Hornbech i en skriftlig kommentar til Berlingske Tidende.

R: Kirkerydning ligner bestillingsarbejde
"Det ligner i den grad politisk bestillingsarbejde. Det virker som om, Pia Kjærsgaard har presset Birthe Rønn Hornbech, og at hun har bedt politiet rydde kirken."

Det siger De Radikales integrations- og udlændingeordfører Morten Østergaard efter nattens politiaktion mod Brorsons Kirke i en pressemeddelelse. 

Han tager skarpt afstand fra både metoderne og tidspunktet.

"Det er uanstændigt og meningsløst at sende talstærkt politi ind i en kirke i nattens mulm og mørke for at identificere 17 mennesker. Det kunne lige så godt være sket i fuldt dagslys og stille og roligt. Men det virker som om, der er dele af det politiske Danmarkskort, der nu fik den konfrontation, de så gerne ville have," siger han.

Forrige artikel Nyrup er rystet over dansk kynisme Næste artikel Ledighedsprognoser skyder skævt Ledighedsprognoser skyder skævt