Bertel Haarder genopstiller til Folketinget

V-veteranen Bertel Haarder er alligevel ikke færdig i Folketinget. Den 72-årige eks-minister genopstiller efter at have droppet jobbet som generalkonsul i Flensborg. 

Bertel Haarders efterhånden livslange karriere i Folketinget ser ud til fortsætte ind i næste valgperiode. 

Venstre-veteranen, der første gang kom i Folketinget i 1975 og har rekorden som den længst siddende minister i dansk politik, genopstiller ifølge TV 2 i Sjællands Storkreds.

I slutningen af november 2016 bebudede 72-årige Bertel Haarder ellers, at hans tid i Folketinget var forbi. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fandt ikke plads til Bertel Haarder i den nye VLAK-regering og tilbød derfor den afgående kulturminister et job som generalkonsul i Flensborg. 

Til TV 2 sagde Bertel Haarder dengang, at "man kan ikke få en bedre afslutning på et langt politisk liv end at skulle samle de danske kræfter i grænselandet".

Efter kritik fra de lokale i Flensborg endte Haarder dog med at afslå jobtilbuddet, og da hans kreds i mellemtiden ikke er lykkedes med at finde en ny kandidat, melder han sig nu klar til endnu en tørn i Folketinget. 

"Det har jeg det rigtig godt med. Jeg er glad for min valgkreds," siger Bertel Haarder om kandidaturet til TV 2. 

Bertel Haarder har to gange tidligere været opstillet i Sjællands Storkreds. I 2011 fik han 11303 personlige stemmer, mens 5222 vælgere i 2015 satte kryds ved Bertel Haarder.

Forrige artikel Ny frontfigur til DF på Nordfyn kommer fra V Næste artikel Vejles borgmester stopper