Baastrup vil på tinge igen

SF: Selvom Anne Baastrup ellers havde meddelt, at hun ikke havde tænkt sig at tage en tørn mere i Folketinget, overvejer hun nu alligevel at stille op igen.

SF's mangeårige fynske folketingsmedlem Anne Baastrup meddelte kort efter folketingsvalget i 2007, at hun ikke ville genopstille ved næste valg.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Som meningsmålingerne er lige nu, står vi til fire mandater på Fyn, og med min baggrund mener jeg, at jeg kan bidrage til en god og effektiv valgkamp. Og jeg ser også store udfordringer i næste valgperiode, for med en regering, der er gået i stå, vil der være mange ting, der skal gøres," siger Anne Baastrup til avisen.

Årsagen til Anne Baastrups bebudede exit var, at hun satsede på at blive SF's spidskandidat ved kommunalvalget i København, men hun tabte den interne afstemning til Bo Asmus Kjeldgaard, og dermed blev døren lukket til en attraktiv kommunalpolitisk post.

Anne Baastrup afviser over for Fyens Stiftstidende, at nederlaget skulle være grunden til, at hun har ombestemt sig. 

"Jeg meldte fra som fynsk kandidat i god tid, fordi man skulle have mulighed for at finde en anden, men nu har Masoum Moradi i Svendborgkredsen trukket sig, så nu er der en plads ledig. Dertil kommer, at jeg har fået adskillige henvendelser, siger Anne Baastrup, der i en halv snes år har stillet op på Fyn - og er blevet valgt med høje personlige stemmetal hver gang."

En urafstemning i SF i foråret vil afgøre, i hvilke kredse kandidaterne stiller op. Hvis Anne Baastrup som ventet vinder urafstemningen, vælger hun sin "sædvanlige" kreds, Odense Førstekreds.

Forrige artikel 28.000 kr. budt for en middag i selskab med Villy Næste artikel Løkkes rejsehold: Offentlige testresultater kan være ok Løkkes rejsehold: Offentlige testresultater kan være ok