Armlægning om regionernes økonomi skudt i gang

ØKONOMI: Danske Regioner og regeringen har taget hul på de årlige økonomiforhandlinger. Ingen af parterne har dog lyst til at sætte cirkatal på væksten i regionernes budget til næste år.

Hvor meget skal regionernes sundhedsbudget på omkring 105 milliarder kroner stige i 2017? Det spørgsmål tog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), sundhedsminister Sophie Løhde (V) og Danske Regioners formand Bent Hansen (S) i går officielt hul på at diskutere til forhandlingerne om næste års regionale økonomi.

Sidste år bevilligede regeringen 2,4 milliarder ekstra til hele sundhedsområdet i 2016, hvilket er et af de største løft i bevillinger til området siden højkonjunkturen i nullerne. Efter mødet kunne Bent Hansen dog ikke løfte sløret for, om han tror, at man i sundhedsvæsnet i 2017 skal belave sig på en mindre stigning end året før.

”Vi er slet ikke gået så langt ned i detaljerne endnu. Vi har talt om, hvilke emner vi nu skal forhandle videre om. Vi har slet ikke drøftet tal,” sagde Bent Hansen.

Løhde: Munter stemning
Samme besked kom fra Sophie Løhde, da hun kort efter også kom ud af Finansministeriets berømte glasdør.

”Vi har udvekslet de temaer, som vi nu kan gå i dybden med. Der har været en god stemning, den har næsten været munter noget af tiden,” forsikrede Sophie Løhde.

Bent Hansen slog forleden i Altinget fast, at regionerne har brug for flere penge til at indfri regeringens ambitioner på kræftområdet og til at indkøbe nyt udstyr - samt at renovere de bygninger, der ikke er en del af de nye supersygehuse.

LÆS: Regioner i krig mod statslige puljer

Forhandlingerne ventes at være afsluttet inden sommerferien.

 

Forrige artikel Løkke efter sigøjnerboss-dom: Reglerne skal strammes Løkke efter sigøjnerboss-dom: Reglerne skal strammes Næste artikel Staten sikrer sig mere kontrol med hovedstadens letbane Staten sikrer sig mere kontrol med hovedstadens letbane