Anker Boye stopper som Odense-borgmester

STOP: Odenses mangeårige borgmester Anker Boye genopstiller ikke ved kommunalvalget næste år.

20 år har Anker Boye været borgmester i Odense Kommune, og 24 år har han været Socialdemokraternes spidskandidat. Men efter kommunalvalget næste år er det slut, fortæller Anker Boye til fyens.dk.

Den snart 66-årige Anker Boye har nemlig besluttet, at hans kommunalpolitiske karriere er slut, og han genopstiller derfor ikke.

”Jeg elsker min by, jeg elsker mit arbejde, men man ved aldrig, hvad livet byder, og min kone Lykke og jeg vil gerne have nogle gode år sammen, hvor der er tid til nogle andre ting,” siger Anker Boye til Fyens.dk.

Den snart 66-årige Odense-borgmester fortæller samtidig, at beslutningen allerede blev taget i forbindelse med det seneste kommunalvalg i 2013.

Ifølge Fyens.dk har Anker Boye den seneste tid været ramt af kritik fra flere sider. Både internt hos Socialdemokraterne og hos medarbejdere og borgere har der lydt klager over, at der blev skåret på servicen til børn og ældre for til gengæld at stå fast på store millioninvesteringer i en vækststrategi.

Anker Boye bliver siddende som borgmester indtil kommunalvalget i 2017, og de odenseanske socialdemokrater vælger i begyndelsen af april ny spidskandidat på et repræsentantskabsmøde.

Forrige artikel Regeringen vil løse lægemangel i yderområder Regeringen vil løse lægemangel i yderområder Næste artikel Se forklaringen: Derfor tæller staten alle sine flagstænger Se forklaringen: Derfor tæller staten alle sine flagstænger