Anders Fogh fortsætter til 2014

FOGH: NATO's generalsekretær, forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, tager et år mere i jobbet.

Anders Fogh Rasmussen har fået forlænget sin post som generalsekretær, oplyser NATO.

Beslutningen, der er truffet efter en høringsproces blandt de 28 allierede medlemslande, betyder, at generalsekretærens mandat bliver forlænget til 31. juli 2014.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glæder sig over, at Anders Fogh Rasmussens periode som generalsekretær er blevet forlænget med et år:

"Det er en beslutning, der afspejler en bred anerkendelse af Anders Fogh Rasmussens store indsats i forhold til at lede, udvikle og modernisere NATO. Det er helt nødvendigt, at dette arbejde fortsætter, så Alliancen også i fremtiden kan vedblive med at være den vigtigste garant for vores sikkerhed. Med forlængelsen af Anders Fogh Rasmussen sikres også kontinuitet i omstillingen af NATO's indsats i Afghanistan," siger hun i en pressemeddelelse.

Anders Fogh Rasmussen blev udnævnt til posten som generalsekretær i april 2009, mens han endnu var Danmarks statsminister. Han overdrog dengang Statsministeriet til daværende finansminister og næstformand i Venstre Lars Løkke Rasmussen.

1. august 2009 blev Anders Fogh Rasmussen NATO's tolvte generalsekretær. Han efterfulgte Jaap de Hoop Scheffer, der havde siddet på posten siden 2004.

 

Forrige artikel EU-tilhængere sat i politisk skakmat EU-tilhængere sat i politisk skakmat Næste artikel Mette Frederiksen (S) får Ting-Prisen for klar tale Mette Frederiksen (S) får Ting-Prisen for klar tale