Altinget guider dig gennem Europa-Parlamentsvalget

EU: Altinget.dk er i luften med et valg-site, der bringer vælgerne tættere på EU og kandidaterne op til Europa- Parlamentsvalget.

Fra i dag bliver Altinget.dk stedet, hvor vælgerne kan blive klogere på de danske kandidater, såvel som deres egne holdninger til EU, frem til Europa-Parlamentsvalget 7. juni. Det sker på valg-sitet Kend Din Kandidat, som frem til de sidste timer, inden krydset skal sættes, vil bringe nyt om bl.a. kandidaterne og deres holdninger, valgkampens begivenheder og nyheder, meningsmålinger og valgarrangementer.

"Vi har glædet os til at gå i luften med dette valg-site. Vælgeren kan i ro og mag sidde foran skærmen og blive klogere på kandidaterne og valgets temaer. Hvem stiller op, og hvad står de for? Hvem mener det samme som mig selv? Fra tidligere valg ved vi, hvor stor en trafikmagnet kandidat-databaser er. I år har vi udvidet med artikler, blogs, quiz, kalender og en masse andre spændende ting, I kan finde på siden, som dermed reelt er en netavis om EU og Europa-Parlamentet. Hovedformålet er at øge kendskabet til kandidaterne, så flere stemmer personligt, og så stemmedeltagelsen går op frem for ned," siger udgiver af Altinget.dk, journalist Rasmus Nielsen.

Altingets politiske matchmaker
Grundideen med Kend Din Kandidat er, at vælgeren skal blive klogere på sin egen holdning til EU og finde den kandidat, der repræsenterer denne holdning bedst. For at skabe dette match mellem vælger og kandidat, har Altinget.dk bedt alle kandidater om at svare på 18 spørgsmål om aktuelle temaer og debatter i parlamentet og på EU-området.

Ved at svare på samme 18 spørgsmål, bliver vælgeren matchet og finder den kandidat, som er mest enig.

Du kan udfordre dig selv og dine EU-holdninger her.

Som endnu en service kan vælgeren se sin stemmeseddel, som den ser ud i stemmeboksen på valgdagen. Her står alle kandidater i samme rækkefølge, som på den virkelige stemmeseddel 7. juni.

Denne gang skal folk stemme
For første gang siden det første parlamentsvalg i 1979 står Europa-Parlamentet selv bag en europæisk valgkampagne. Den har til formål at oplyse vælgerne om det kommende valg. Tidligere har det nemlig været småt med deltagelsen til Europa-Parlamentsvalg. Ved sidste valg i 2004 valgte kun 47,9 pct at afgive deres stemme. Til sammenligning er valgdeltagelsen til folketingsvalg som regel over 80 pct. Det skal der gøres noget ved.

Som del af den europæisk valgkampagne har Europa-Parlamentets danske kontor bedt Altinget.dk om at lave valg-sitet Kend Din Kandidat.

Vi har i al sin enkelhed valgt at lave dette site, fordi det er i alles interesse, at så mange som muligt går hen og stemmer 7. juni. Vi ved, at dem der ikke stemmer så hyppigt, er de unge. De går typisk ikke til traditionelle vælgermøder, men de færdes i stort tal på nettet. Derfor har vi gjort vores kampagne internetbaseret og interaktiv for netop at få fat i denne gruppe af unge førstegangsvælgere. Og det virker. Mine egne børn er begejstrede for det," siger Søren Søndergaard, informationschef for Europa-Parlamentets danske kontor.

Forrige artikel Forebyggelseskommissionen får ros Forebyggelseskommissionen får ros Næste artikel Statsrevisorerne godkender regnskab for 2007