Alternativet har fundet Josephine Focks afløser i Østjylland

Torsten Gejl er Alternativets nye spidskandidat i Østjyllands Storkreds efter Josephine Focks farvel til politik. 

Østjylland kan se frem til en "kreativ og farverig" valgkamp. 

Sådan lyder budskabet på Facebook fra Alternativets nye spidskandidat i Østjylland, den 54-årige Torsten Gejl. 

Gejl, der ved sidste valg var opstillet som spidskandidat i Nordjylland, er blevet valgt af partiets medlemmer til at bære Josephine Focks alternative fakkel videre i Østjylland.

Fock starter 1. november sin nye tilværelse som direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp og genopstiller dermed ikke som spidskandidat i storkredsen ved næste valg.

Torsten Gejl er født og opvokset i Aarhus, men blev ved sidste folketingsvalg valgt ind i Nordjyllands Storkreds med 1.433 personlige stemmer.

Med sit skifte til Østjyllands Storkreds efterlader Gejl sig et ledigt spidskandidatur i Nordjylland, der dog udfyldes, når Alternativet 6. november afholder valg om posten. 

Torsten Gejl, der er blandt andet er social-, beskæftigelses- og cannabisordfører, blev valgt foran Mira Issa Bloch, der til daglig sidder i byrådet i Skanderborg Kommune. 

Med Alternativets regel om, at nummer to på listen skal være af andet køn end spidskandidaten, bliver Mira Issa Bloch altså partiets næstøverste m/k på de østjyske stemmesedler.

Alternativet står ifølge Altingets seneste mandatprognose til at få en person valgt ind i Østjyllands Storkreds.

Ved sidste valg løb Josephine Fock med partiets enlige østjyske mandat foran nu forhenværende kulturborgmester i København Niko Grünfeld.

Forrige artikel Joachim B. Olsen er genvalgt som folketingskandidat Næste artikel Danmarks ældste sammenslutning af kunstnere får ny direktør