Akdogan afløser Hækkerup i Folketinget

COMEBACK: Når justitsminister Karen Hækkerup (S) sætter sig i direktørstolen hos Landbrug & Fødevarer, bliver det Yildiz Akdogan, der overtager hendes sæde i Folketinget. Akdogan var medlem af Folketinget fra valget i 2007 og frem til 2011.

Forhenværende folketingsmedlem Yildiz Akdogan tager over, når Karen Hækkerup nedlægger sit mandat i Folketinget.

"Jeg glæder mig til at fortsætte det arbejde, som jeg måtte slippe i 2011," siger hun i en pressemeddelelse.

Yildiz Akdogan var i 2007 den første nydanske kvinde valgt for Socialdemokraterne. Hendes forældre var grønthandlere i Tyrkiet, men kom til Danmark som gæstearbejdere i 70'erne.

I Folketinget var Akdogan it-ordfører for Socialdemokraterne, samtidig med at hun havde plads i en række politiske udvalg. Det er dog særligt social- og integrationspolitikken, der står hendes hjerte nær:

"Jeg er stolt over at have søsat initiativer som mikrolån til nydanske kvinder og have rejst diskussionen om de udfordringer, som den øgede digitalisering skaber for udsatte borgere," siger hun i pressemeddelelsen.

I 2013 stillede Yildiz Akdogan op til kommunalvalget i København, hvor hun med mere end 3500 personlige stemmer blev udpeget som de københavnske socialdemokraters politiske ordfører.

"Ved kommunalvalget gik jeg til valg på tillid til de offentligt ansatte, tryghed for den enkelte borger og tolerance imellem mennesker. Det er naturligvis også mit udgangspunkt, når jeg vender tilbage til Folketinget."

Yildiz Akdogan er 41 år gammel og er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet i 2006. Hun har siden valget i 2011 fortsat været aktiv i samfundsdebatten, hun er fast klummeskribent ved Berlingske og kommenterer jævnligt på tyrkisk politik og internationale forhold.

Forrige artikel Wammen får plads i K-udvalget Wammen får plads i K-udvalget Næste artikel Hækkerups exit baner vejen for Hummelgaard Hækkerups exit baner vejen for Hummelgaard