7. låge i Altingets fotojulekalender: Kaos i centrum

Københavns centrum blev grundigt lammet fredag 6. maj ved tolv tiden gennem en fællesaktion mellem seks klimaorganisationer. Aktionen var startskuddet på en uge fyldt med klimaktioner under navnet Vendepunktet – oprør eller klimakollaps.

Politiet var massivt til stede, men undgik ikke at Københavns bymidte blev lukket i et par timer, da alle broer rundt omkring Christiansborg ved tolvtiden 6. maj blev blokeret af klimaaktivister. Det resulterede i ikke mindre end 139 frihedsberøvelser den dag. 

En sammenslutning mellem Ungdommens Klimaoprør, Global Aktion, Bedsteforældrenes Klimaaktion, Den Grønne Ungdomsbevægelse, Scientists Rebellion og Extention Rebellion var gået sammen om fællesaktionen Vendepunktet – oprør eller klimakollops, hvor de udøver civil ulydighed.

I 17 minutter var alle broerne lukket, flere af broerne i væsentlig længere tid.

Alt foregik fredeligt, oplyste både klimademonstranter og politiet, selvom det så noget kaotisk ud.

{{toplink}}

 

 

Forrige artikel Mette Frederiksen er ”optimistisk” og ”håbefuld”: Der er meget, der samler V og S Mette Frederiksen er ”optimistisk” og ”håbefuld”: Der er meget, der samler V og S Næste artikel Førende klimaforskere i opråb: Vigtige danske målinger af drivhusgasser risikerer at stoppe til nytår Førende klimaforskere i opråb: Vigtige danske målinger af drivhusgasser risikerer at stoppe til nytår