Mattias Tesfaye fritager afdelingschef for tjeneste efter konklusioner i Støjberg-sagen

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har på baggrund af konklusioner i Støjberg-sagen valgt at midlertidigt fritage en afdelingschef for tjeneste.

En afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet er midlertidigt blevet fritaget for tjeneste.

Det sker på baggrund af Instrukskommissionens delberetning.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Instrukskommissionen, som har til opgave at granske tidligere udlændinge og integrationsminister Inger Støjbergs (V) rolle i sagen om en ulovlig adskillelse af unge asylpar i 2016, fremlagde mandag formiddag sin første delkonklusion.

Kommissionen konkluderede i den forbindelse, "at der i Udlændingestyrelsen i hvert fald i en periode blev administreret klart ulovligt."

Kort tid efter stod det klart, at Inger Støjbergs efterfølger, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), har valgt at fritstille en afdelingschef i ministeriet:

"Det kan desuden oplyses, at det på baggrund af delberetningen er besluttet, at en afdelingschef i ministeriets departement fritages for tjeneste indtil videre. Jeg vil i øvrigt afvente Instrukskommissionens retlige vurdering af grundlaget for et muligt ansvar for involverede embedsmænd," udtaler ministeren i meddelelsen.

Navnet på afdelingschefen er på nuværende tidspunkt ikke blevet offentliggjort.

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. ambassadør Per Carlsen (72) Næste artikel Nordisk Råd får ny direktør