Messerschmidt vil være DF’s næste formand

Tidligere har både formand Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt selv afvist, at sidstnævnte er partiets kronprins. Nu fortæller de to, at det meget vel kan ske.

Morten Messerschmidt vil være DF’s næste partiformand.

Det skriver Politiken.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl har tidligere afvist, at partiets næstformand, Morten Messerschmidt, er partiets kronprins.

Ligeledes har Morten Messerschmidt afvist tanken, men nu er de begge kommet på andre idéer.

Thulesen Dahl fortalte i går til Politiken, at Messerschmidt på nuværende tidspunkt er det mest oplagte bud på partiets næste formand.

I den forbindelse udtalte Messerschmidt, at hans ambition er at efterfølge Thulesen Dahl på formandsposten. En ambition, der dog ikke vil påvirke hans forhold til Thulesen Dahl:

”Men det er vigtigt for mig at slå lige så hårdt fast, at det ikke er i opposition til Kristian. Jeg er 100 procent opbakkende til ham som formand og vil arbejde hårdt for både ham og partiet som næstformand. Men den dag, han beslutter ikke at ville være formand længere, så stiller jeg mig til rådighed for årsmødet, ja,” udtaler Messerschmidt til Politiken.

Morten Messerschmidt blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2005 som 24-årig.

Senere blev han valgt ind ved EP-valget i henholdsvis 2009 og 2014, hvor han ved valget i 2014 opnåede det højeste antal personlige stemmer til EP-valget i Danmarks historie.

I 2019 vendte Messerschmidt tilbage til Christiansborg, da han blev stemt ind til folketingsvalget, og i august måned i år overtog han partiets næstformandspost efter Søren Espersen.

Forrige artikel Dødsfald: Tvind-advokat, fhv. Codan-formand Henrik Christrup (84) Næste artikel Mariagerfjords borgmester og viceborgmester stifter nyt europæisk folkemøde