Ny styrelse som modsvar på corona har fået navn og direktør

Den nye styrelse, der skal sørge for forsyninger under kriser, skal ledes af tidligere vicedirektør i Udenrigsministeriet. 

Når Styrelsen for Forsyningssikkerhed påbegynder arbejdet med at sikre, at Danmark er forberedt til fingerspidserne, hvis der kommer en ny bølge af corona, så bliver det med Lisbet Zilmer-Johns i spidsen. 

Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup på et pressemøde lørdag, hvor regeringen med statsministeren i spidsen og myndighederne orienterede om coronaindsatsen.

Lisbet Zilmer-Johns kommer fra et job som vicedirektør i Udenrigsministeriet. Førhen har hun blandt andet arbejdet som Danmarks repræsentant i EUs Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Komité i Bruxelles. 

Så det er med en stor portion sikkerhedspolitisk erfaring, at Lisbet Zilmer-Johns skal lede Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der forventes at få 60-70 medarbejdere efter opstartsfasen. 

Styrelsen blev præsenteret første gang i maj, efter at blandt andet Lægemiddelstyrelsen advarede om, at der kunne blive mangel på værnemidler. 

Og koordineringsarbejdet af værnemidlerne bliver hovedopgaven for den nye styrelse, som får kontor i Birkerød hos Beredskabsstyrelsen. 

Forrige artikel Erhvervsmand bliver konservativ spidskandidat til kommunalvalget Næste artikel Radikal Ungdom vælger ny landsformand