Mattias Tesfaye på liste over EU's mest indflydelsesrige politikere

Socialdemokratiets Mattias Tesfaye er på det anerkendte tidsskrift Politicos liste over 28 politiske ”disrupters”, der står til at få stor indflydelse på Europa i den nærmeste fremtid.

Mattias Tesfaye (S) er en politisk profil, der står til at få stor indflydelse på Europa de kommende år. Det mener det anerkendte tidsskrift Politico.

Udlændinge- og integrationsordføreren er at finde på en liste med kun 28 navne, som Politico spår vil ”disrupte” europæisk politik i 2019.

"Han er repræsentant for centrum-venstrepartiets (Socialdemokratiet, red.) nye hårde linje over for indvandring op til et folketingsvalg, der vil blive afgjort af det spørgsmål," begrunder artiklen.

Grænsevagten
I artiklen lægges der vægt på Tesfayes etiopiske baggrund og den rolle, han blandt andet med bogen "Velkommen Mustafa" fra 2017 har spillet i partiets opgør med tidligere tiders langt mere liberale indvandringspolitik.

Artiklen lægger desuden vægt på Tesfayes tidligere udtalelser om, at en kommende S-ledet regering burde samarbejde med Dansk Folkeparti, hvilket vil bryde med det traditionelle samarbejde inden for rød blok.

Tesfaye er desuden tilhænger af bedre muligheder for grænsekontrol inden for EU, hvilket har fået tidsskriftet til at give ham tilnavnet "grænsevagten". 

Forrige artikel DF finder sin folketingskandidat i Svendborgkredsen Næste artikel Arbejdsgiverne får ny, kvindelig formand - Dalby afgår