Tidligere borgmester afløser Esben Lunde i Folketinget

Carsten Kissmeyer (V) afløser Esben Lunde Larsen (V) i Folketinget.

Den tidligere Ikast-Brande-borgmester Carsten Kissmeyer skal i Folketinget. 

Det oplyser Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, ved et pressemøde på Venstres sommergruppemøde i Aarhus. 

Kissmeyer afløser dermed tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der sidste måned meddelte, at han tiltræder en stilling hos den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C.

2. suppleanten
Efter Lunde Larsen tilbage i juli annoncerede sin udtræden af Folketinget, herskede der ellers tvivl om, hvem der skulle overtage hans mandat i Vestjyllands Storkreds. 

Førstesuppleanten Mads Rørvig valgte nemlig at takke nej til at overtage sædet for i stedet at fortsætte sit arbejde i interesseorganisationen Finans Danmark.


Dermed faldt mandatet til andensuppleanten Carsten Kissmeyer, der tilbage i juli dog såede tvivl om, hvorvidt han også ville frasige sig pladsen, da et folketingsmandat skulle kunne kombineres med hans poster i Region Midtjylland.

Men nu har Kissmeyer, der er 2. næstformand i regionen, altså besluttet sig for at sætte sig i den tomme Venstre-stol på Christiansborg.

Kissmeyer var borgmester i Ikast-Brande Kommune i ti år fra 2007-2017 og havde forinden været borgmester i Ikast Kommune fra 2002-206. Han har siddet i Regionsrådet siden 2017, og varetager bestyrelsesposter for Karup Lufthavn, Danmark på Vippen og Brande Højskole. 

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. MF og MEP Jens Maigaard, SF (79) Næste artikel K-politiker trækker sig som folketingskandidat