22. låge i Altingets fotojulekalender: Vanopslagh-fans

Under efterårets folketingsvalg blev det tydeligt, at Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, var populær blandt de yngre. Idoliseringen viste sig dog allerede ved Ungdommens Folkemøde i begyndelsen af september.

Jeg var på vej hjem fra Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, da jeg fik øje på en gruppe unge drenge, hvoraf en af dem bar på en signeret valgplakat af Alex Vanopslagh.

Alle seks unge mænd var fra Kerteminde efterskole, og de stod klar, da LA's partileder skulle tale på den såkaldte "ølkassen" på Ungdommens Folkemøde. Ølkassen er en talerstol, som har fået form efter netop en ølkasse, der er cirka to meter høj.

Det er et vigtigt og fast samlingspunkt på Ungdommens Folkemøde. Ølkassen er åben for alle, der har noget på hjertet. Det er også her, hvor partilederne kan holde en kort tale til de unge mennesker.

Efterskoleeleverne var meget begejstret for Alex Vanopslagh. To af dem var allerede medlem af LA's ungdomsorganisation, mens de andre overvejede at melde sig ind.

{{toplink}}

 

Forrige artikel Messerschmidt har blod på tanden efter stor sejr i retten: Messerschmidt har blod på tanden efter stor sejr i retten: "Vores storhedstid ligger foran os" Næste artikel Første måling efter valget: V går tilbage, mens S og M fastholder status quo Første måling efter valget: V går tilbage, mens S og M fastholder status quo