Thorning: Historisk svære beslutninger forude

NYTÅRSTALE: I sin første nytårstale som statsminister gjorde Helle Thorning-Schmidt det klart, at "de fede år ligger bag os. Vi skal forberede os på nogle magre år".

Tiderne er skiftet. Nu er det magre tider med historisk svære beslutninger forude. Alle må holde for.

Det gjorde den nye statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) klart, da hun nytårsdag samlede nationen foran tv-skærmene til den traditionsrige nytårstale fra Marienborg.

"Mange vil opleve forandringer. Mange vil blive bedt om at tage en tørn ekstra. Og ja, vi vil opleve nedskæringer og besparelser. I den kommende tid skal vi tage beslutninger, der kan måle sig med de sværeste i vores historie," formanede statsministeren og antød, hvad der er på vej:

"I de kommende år får vi endnu strammere budgetter, og vi må stille endnu hårdere krav til os selv. Vi kommer til at endevende alt og spørge, om vi kan gøre det bedre. Vi vil reformere vores førtidspension og vores kontanthjælp. Og vi vil reformere vores skattesystem - finansieret krone for krone. Alt sammen for at få flere i arbejde og gøre vores økonomi mere robust."

Altinget.dk bringer nedenfor nytårstalen i fuld længde.

Forrige artikel Det officielle Danmark hejser EU-flaget Næste artikel Barfoed redder taburetten med ny valgkreds Barfoed redder taburetten med ny valgkreds