Folketingsmedlemmer får mindre pr. overnatning

HOTEL: I år får folketingsmedlemmer godtgjort markant mindre, når de overnatter på hotel i København. Satsen sænkes fra 970 til 800 kr.

Pr. nytår har staten sænket det såkaldte hoteldispositionsbeløb til de folkevalgte ved overnatning i København i forbindelse med møder i Folketinget.

Satsen for hoteldispositionsbeløbet i hovedstadsområdet, dvs. det beløb som Folketinget godtgør i forbindelse med overnatning i København, er nedsat fra 970 kr. til 800 kr. pr. overnatning.  

Der er også sket en ændring af det beløb, som Folketinget dækker for medlemmer ved overnatning i forbindelse med møder i storkredsen, hvis afstanden mellem medlemmets bopæl og storkredsen gør det rimeligt -  det gælder f.eks.medlemmer med  bopæl på Sjælland, hvor medlemmet er opstillet på Fyn eller i Jylland. Hoteldispositionsbeløbet ved overnatning i storkedsen f.eks. i Århus er nedsat fra 867 kr. til 800 kr. pr. overnatning, mens det i det øvrige land er forhøjet fra 805 kr. til 850 kr.

Det er Økonomistyrelsen, der har fastsat de nye satser.

 

Forrige artikel Rekordmange så Løkke-Thorning duellen Rekordmange så Løkke-Thorning duellen Næste artikel DR klar med massiv valg-dækning DR klar med massiv valg-dækning