VKO i frit fald

NYT FLERTAL: VKO's fald var stabilt gennem hele maj. Det viser Altinget.dks kvalitetsvejede snit af alle månedens meningsmålinger.

VKO-blokken har været i frit fald i samtlige maj-meningsmålinger. Det viser en analyse, professor Søren Risbjerg Thomsen har lavet for Altinget | Christiansborg.

"Det er bemærkelsesværdigt, at tendensen til den samlede tilbagegang for VKO gælder næsten alle månedens meningsmålinger. Der kan således være tale om en mere generel utilfredshed med VKO end blot en reaktion på de aktuelle økonomiske planer," skriver Søren Risbjerg Thomsen.

Bedste S-resultat siden valget
Det er især støttepartiet Dansk Folkeparti, som fra april til maj viser statistisk sikker tilbagegang fra 14,5 til 12,7 pct., men også Venstre og Konservative har tilbagegang, henholdsvis fra 22,7 til 22,3 pct. og fra 8,9 til 8,3 pct.

Inden for oppositionen er det især SF, der har fremgang fra 16,7 til 18,2 pct. Socialdemokraterne har fremgang fra 27,0 til 27,9 pct., hvilket er det bedste resultat siden sidste valg i november 2007.

Læs hele analysen på Altinget | Christiansborg

Forrige artikel Her er aftalen om Østerild Næste artikel Espersens tale til EU-konferencen