Løkke besvarer færre spørgsmål end Fogh

UNDERSØGELSE: Løkke svarer på en tredjedel færre spørgsmål end Fogh ved tirsdagspressemøderne. Det viser en optælling foretaget af Illustreret Bunker.

Ved tirsdagspressemøderne bliver der på grund af lange svar kun tid til at stille i gennemsnit 25 spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), mens gennemsnittet under Anders Fogh Rasmussen var 36.

Det viser en optælling, de journaliststuderendes avis, Illustreret Bunker, har foretaget ved en gennemgang af Lars Løkkes pressemøder, siden tiltrædelsen for knapt et år siden.

Antallet af journalister, der får lov at stille spørgsmål, er ligeledes faldet, og de der kommer til, når ikke at stille lige så mange spørgsmål som tidligere.

"Forsøger ikke at undgå nogen"
Blandt medlemmerne i Christiansborgs Presseloge har man drøftet udviklingen af tirsdagspressemøderne.

"Det er klart, at det er et problem for dem, som ikke får lejlighed til at stille spørgsmål. Det har vi også gjort Lars Løkkes system opmærksom på," siger formand for Presselogen, Henning Olsson.

Indtil videre har henvendelsen kun affødt en kommentar om, at Lars Løkke Rasmussen ikke bevidst forsøger at undgå nogen.

Forrige artikel Kjer ny formand for Udenrigspolitisk Nævn Næste artikel Søren Pind har valgt særlig rådgiver