Jønsson efter Løkkes uge: Signalforvirring

ANALYSE: De langsigtede gevinster ved rokade og nyt regeringsprogram er svære at få øje på, mener cand.comm. Rasmus Jønsson.

Cand.comm. Rasmus Jønsson er ikke imponeret af regeringens kommunikationsindsats efter ugens minsterrokade og præsentation af nyt regeringsprogram.

I en længere analyse på netavisen Altinget | Christiansborg (abonnement) skriver han bl.a.:

"De mere langsigtede gevinster ved rokaden og det nye regeringsgrundlag er sværere at få øje på. Det hænger særligt sammen med, at kommunikationen i forbindelse med præsentationen af regeringsprogrammet langtfra var overbevisende. Løkke, Espersen og Hjort var i deres præsentationer upræcise, og flere steder var der klare modsætninger i deres budskaber, som når de f.eks. sagde:

  • at regeringen vil føre en aktiv reformpolitik - men ikke vil fortælle om de konkrete reformtanker.

  • at vi står midt i en alvorlig krisetid - men at der ikke skal spares så meget som en bøjet femøre.

  • at vi mangler 30 milliarder - men livremmen skal blive i samme hul.

  • at det her er super super super konkrete forslag - men at vi skal vente til finanslovsforslaget for 2011, før vi får de konkrete tiltag.

Regeringstoppens kommunikationsramme er simpelthen for løs, upræcis og modsætningsfuld til, at det er muligt for den nye regering at arbejde målrettet på det strategiske niveau, som det ser ud i øjeblikket."

Læs hele analysen på Altinget | Christiansborg (evt. via gratis prøveabonnement). Rasmus Jønsson skriver hver måned analyser af aktuel politisk kommunikation på Altinget | Christiansborg.

Forrige artikel Regeringen bebuder samlet ghettostrategi Næste artikel Friis udpeger formand for Center for Energibesparelser Friis udpeger formand for Center for Energibesparelser