Reaktioner på regeringsrokaden

OVERBLIK: Læs her politiske reaktioner på dagens store regeringsrokade.

R: Undren og beskæmmelse
"Hvorfor skal Kristian Jensen gå? Han har gjort det godt, afholdt, god til samarbejde og samtidig ideolog. Underligt spild af stort talent," siger De Radikales leder, Margrethe Vestager på sin twitter-profil og fortsætter:

"Den nye landbrugs Høegh skal desværre nok pakke miljøets Karen og klimaets Lykke helt ned i gylle og grise."

S: Gamle ansigter på nye poster
"Jeg ønsker selvfølgelig de nye ministre tillykke. Vi glæder os til at lære dem at kende og samarbejde med dem," siger formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt, og fortsætter: 

"Jeg har desværre ikke forventninger om store forandringer i regeringens politik. Der er plads til forbedringer på utroligt mange områder. Eksempelvis arbejdsmarkedspolitikken, miljøområdet og socialpolitikken. Vi kan kun håbe på det bedste, men jeg tror ikke, det medfører væsentlige forandringer. Derfor er der brug for en regering med en ny farve."

SF: En defensiv rokade
"Det er en tiltrængt rokade fordi alt for mange ministre var kørt trætte. Det kan give en trængt statsminister en smule luft, men regeringens problemer er politiske og de forsvinder ikke ved en person-udskiftning. Den politik, som har ført os ud i det økonomiske morads med stigende ledighed, ufinansierede skattegaver til de velstillede og nedskæringer på sygehusene, er der desværre ikke gjort op med, siger SF's formand, Villy Søvndal, der er overrasket over, at forsvarsminister Søren Gade (V) nu forlader dansk politik:
  
"Søren Gade har været en dygtig og populær minister, som SF har haft et godt samarbejde med. Men det er klart, at sagerne om Jægerbogen og senest lækage-sagen, hvor danske soldaters liv blev bragt i fare, har slidt på ministeren. Jeg tror, det er gavnligt for soldaterne og de øvrige ansatte i Forsvaret, at der kommer en ny mand på posten. Rokaden ændrer selvfølgelig ikke på, at vi fortsat skal til bunds i lækage-skandalen. En ægte "ny start for Forsvaret" kræver, at der er rene linier om, hvem der har foretaget sig hvad i den sag."

EL: Regeringens problemer fortsætter
"I dag er der glæde hos de nye ministre, men når de vågner i morgen tidlig, er der fortsat økonomisk krise, pengene fosser ud af statskassen, der kommer flere dårlige nyheder fra krigen i Afghanistan og forsvarsministeriet er fortsat tynget af de store skandaler, der udløste denne rokade," siger finanspolitisk ordfører for Enhedslisten, Frank Aaen, og fortsætter: 

"Meget belejligt for regeringen afleder rokaden og omskrevne politiske mål en tid opmærksomheden fra de nedskæringer regeringen vil fremlægge i morgen, men det bliver en stakket frist. Regeringen er kommet så langt ned i sumpen, at nye ansigter ikke kan redde den."

LA: Nye ansigter, samme udfordringer
"Det vil forhåbentlig vise sig at være positivt, at Lars Løkke rykker om på holdet, og jeg vil selvfølgelig sige tillykke med rokaden og god arbejdslyst til de nye," siger formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, og fortsætter:  

"Men nye navne ændrer ikke noget i sig selv. Det gør kun en ny politik - så først når det nye regeringsprogram er kendt, ved vi, om regeringen forvandler sig fra en administrationsregering til en reformregering."
Forrige artikel Regeringsrokaden på plads Regeringsrokaden på plads Næste artikel Lene Espersen: Nye stærke K-profiler