Hellere højere skat end nul efterløn

NYHED: Blandt vælgerne er afskaffelse af efterlønnen den mest upopulære metode til at mindske statens underskud. Men de økonomiske vismænd ser anderledes på sagen.

I valget mellem flere onder foretrækker et relativt flertal af danskerne skatteforhøjelser - og til nød offentlige besparelser. Det viser en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget | Christiansborg.

Når det gælder om at vælge en metode til at lukke det gigantiske hul i kassen, er vælgerne i usædvanlig høj grad på linje med de partier, de stemmer på.

38,3 procent af vælgerne vil bruge skatteforhøjelser til at nedbringe underskuddet. Det er en metode, der især tiltaler vælgere fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, og det er helt på linje med disse partiers officielle politik.

22,9 procent ønsker at mindske underskuddet ved offentlige besparelser. Det er den metode, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil benytte, og den vej betrædes da også af et relativt flertal af vælgerne fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Kun hver femte vælger - 19,8 procent - er parate til at "afskaffe efterlønnen og erstatte den med førtidspension for de nedslidte". Denne metode vil vælgerne fra Konservative, Radikale og Liberal Alliance helst benytte.

Læs hele artiklen på Altinget | Christiansborg

,

Forrige artikel Langballe skader regeringen Langballe skader regeringen Næste artikel Venstre vil reformere mediestøtten