Connie H. får sit klimadirektorat

NYHED: EU-Kommissionen ønsker større fokus på klima og har derfor meddelt, at Connie Hedegaard får et nyt klimadirektorat under sig.

EU-Kommissionen har meddelt, at tre nye generaldirektorater for områderne klima, energi og transport skal oprettes.

Dette vil give den danske klimakommissær Connie Hedegaard nye muligheder, da hun vil få sig et eget "ministerium", med embedsmænd tilknyttet, det vil støtte hende i kommissær-arbejdet.

Mere indflydelse
Oprettelsen af et selvstændigt klimadirektorat er en opprioritering af EU's klimapolitik. Og Kommissionsformand Barosso understregede torsdag, at klimaaftalen i København og den internationale proces, der er igangsat, skal prioriteres højt.

Derfor oprettes også et nyt klimadirektorat inden sommeren 2010. Det kommer i "EU-sprog" til at hedde DG Climate Action eller bare CLIM. 

Mere klarhed
Samtidig oprettes et nyt direktorat for energi, det såkaldte DG Energy eller ENER, som består af det tidligere energidirektorat med opgaver fra transport og eksterne forbindelser.

Modsat er transportdirektoratet blevet betydeligt mindre.

Foruden en opprioritering af klimaområdet, kommer den nye opdeling af general direktorater af et generelt ønske om større klarhed over kommissærernes og direktoraternes arbejdsopgaver.

Der er dog endnu ikke helt klart, hvor omfattende det nye klimadirektorat bliver.

  

Forrige artikel 19. februar: Marlene Wind 19. februar: Marlene Wind Næste artikel Mylenberg politisk redaktør på Fyens