Wammen på vej til Christiansborg

OPSTILLING: Århus' borgmester Nicolai Wammen (S) er færdig i lokalpolitik til næste folketingsvalg.

Nicolai Wammen stiller op som spidskandidat i Århus Syd-kredsen i stedet for Anne-Marie Meldgaard, der har været i Folketinget siden 1990.

"Lige nu tyder alle meningsmålinger på, at Socialdemokratiet kommer til magten efter det valg. Så er der ikke alene en plads i Folketinget til Wammen, men med garanti også en ministerpost. Det svarer både til Nicolai Wammens politiske format og til hans ambitioner," skriver Aarhus Stiftstidendes redaktionschef, Hans Petersen, i en kommentar.

Men bliver den borgerlige regering siddende efter næste valg, vil Nicolai Wammen sammen med Mette Frederiksen og Nick Hækkerup være en stærk kandidat til formandsposten, og det kan have vejet tungt i den populære Århus-borgmesters beslutning om at træde ind i landspolitik igen, vurderer adm. direktør i kommunikationsvirksomheden Geelmuyden.Kiese, Peter Goll.

"Hvis Helle Thorning fejler, er han blandt dem, man taler om som store socialdemokratiske talenter og mulige formænd sammen med Mette Frederiksen og Nick Hækkerup," siger han til politiken.dk.

Den udlægning bakkes op af politisk kommentator, Hans Engell: 

"Hvis det ikke lykkedes for oppositionen at vinde et kommende valg, så taler meget for, at Helle Thorning vil trække sig tilbage, og der kan Wammen blive den næste partileder," siger Hans Engell.

Hvis Nicolai Wammen bliver valgt ind i Folketinget, overtager rådmanden for Børn og Unge-afdelingen i Århus, 34-årige Jacob B. Johansen, borgmesterposten.

Forrige artikel Hellemann ny departementschef i Finansministeriet Hellemann ny departementschef i Finansministeriet Næste artikel Romasager fortsætter trods EU-melding