Pind modtager årets Ting-pris

TING-PRIS: Udviklingsminister Søren Pind (V) modtog onsdag Altinget.dks Ting-pris for god kommunikation. Han advarede samtidig om, at det samtalende demokrati er i fare.

Det var én af flere kulminationer på et begivenhedsrigt år for udviklingsminister Søren Pind, da han onsdag modtog Altinget.dks Ting-pris 2010 for god kommunikation.

Den faldt således, samme år som Søren Pind efter flere års ørkenvandring i Venstres folketingsgruppe blev udnævnt til minister af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved ministerrokaden i februar. Og det var et sammenfald, som ministeren da også dvælede særligt ved i sin takketale, efter at prisen var blevet overrakt af Altinget.dks udgiver, Rasmus Nielsen:

"Jeg har lige læst børnebibelen med min søn, og vi er kommet til historien om Josef og Farao. Farao drømmer først om syv fede aks og syv magre aks. Josef siger, at efter syv fede år kommer der syv magre. Hvis man vender det om, skal jeg ikke lægge skjul på, at de syv år har været magre, men dette år har været fedt," sagde Søren Pind.

Udviklingspolitik og sociale medier
Priskomitéen bag Ting-prisen består foruden Rasmus Nielsen af politisk kommentator Niels Krause-Kjær og ekspert i politisk kommunikation Rasmus Jønsson. Den begrundede valget af Søren Pind med, at han dels har formået at sætte udviklingspolitikken på den politiske dagsorden, og dels med hans innovative brug af sociale medier i forhold til vælgerne.

"Brandet Pind er nærmest i konstant hed debat med oppositionen og forskellige meningsdannere, og selvom han ofte tager alle kneb i brug, er hans debatform for det meste krydret med en god portion humor og selvironi," lyder en del af komitéens begrundelse.

Søren Pind er gennem årene blevet kendt for skarpe og ofte kontroversielle udtalelser, og selv om han fortsat forsøger at skarpvinkle sin kommunikation, er han dog blevet mere opmærksom på, at mildere metoder nogle gange kan være lige så effektive, fortalte han efter overrækkelsen:

"Jeg forsøger stadig at strække begreberne, når jeg kommunikerer, men måske ikke så meget, som jeg har gjort. Man kan sige: Hvorfor kaste en atombombe, når man kan bruge en fleuret? (fægtevåben, red.)"

Demokratiet i krise
Søren Pind kom dog også med advarende ord i sin takketale. Han mener, samtalen mellem borgere og politikere, som tidligere blev båret af massemedierne, nærmest er gået i stå, og at der derfor er brug for nye veje til kommunikationen:

"Efter min mening er demokratiet i dyb krise. Samtalen mellem politikere og befolkningen via medierne er nærmest ikke-eksisterende. Derfor er jeg særligt glad for sociale medier, hvor jeg kan kommunikere direkte med vælgerne eller borgerne. Det er en dialog, som måske i sidste ende kan demokratiet," sagde han.

Med prisen fulgte en skulptur formet som en bjørn, der er udført af kunstneren Pontus Kjerrman. Kjerrman har fundet inspiration til skulpturen i George Orwells berømte bog "Kammerat Napoleon" - tilfældigvis en af Søren Pinds yndlingsbøger.

Altinget.dks Ting-pris er tidligere gået til Lene Espersen (K), Helle Thorning-Schmidt (S), Villy Søvndal (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Morten Østergaard (R) og Bertel Haarder (V).

Forrige artikel Sundhedskommissær afviser planer om rygeforbud Sundhedskommissær afviser planer om rygeforbud Næste artikel Til kamp for EU's grise Til kamp for EU's grise