Pia Christmas går fra Danske Patienter i protest

AFSKED: Pia Christmas-Møller er færdig som formand for Danske Patienter. Hun trækker sig med øjeblikkelig virkning fra posten.

Danske Patienter har fremsat et krav om, at formanden ikke må tale positivt om privathospitalers rolle i det danske sundhedssystem.

Det krav vil Folketingets løsgænger, Pia Christmas-Møller, der har været organisationens formand siden april, ikke finde sig i.

"Kravet går ud på, at jeg som repræsentant for Danske Patienter ikke kan udtrykke anerkendelse af, at privat- og foreningsejede hospitaler kan bidrage positivt til den sundhedspolitiske udvikling, det er direkte uforeneligt med, hvad jeg står for, hvilket hele tiden har været kendt," siger hun til berlingske.dk og fortsætter:

"Mine synspunkter var kendt, og vi må være gået galt af hinanden. Jeg kan ikke bringe mig selv i en situation, hvor man kan opfatte mig som værende ideologisk imod privathospitaler, og stadig bevare min troværdighed."

I november 2008 trak Torben Lund sig også fra posten som formand i Danske Patienter med øjeblikkelig virkning. Han angav en for stor arbejdsbyrde som årsagen.

Forrige artikel Radioserie om Folketingets administration Næste artikel Eksperter: Udsigt til skattehop