Tre nye medier i Folketingets Presseloge

NYE MEDIER: Avisen.dk, avisen Kommunen og Økonomisk Ugebrev indtager alle Christiansborg med faste journalister fra 1. oktober.

Folketingets Præsidium har afgjort, hvilke medier der får såkaldt "privilegeret adgang" til Christiansborg i folketingsåret 2009/10. I alt er der 181 journalister ud af et loft på 200, der får særligt adgangskort til Folketinget. De fleste er gengangere fra sidste år, men tre medier er nye på Borgen.

Det er Avisen.dk (2 pladser), avisen Kommunen (4 pladser) samt Økonomisk Ugebrev (1 plads). Det oplyser fuldmægtig i Folketingets administration Mikael Schrage til Altinget.dk.

Avisen Kommunen udgives af netaviserne Altinget.dk og dknyt, der i en årrække har været repræsenteret i Folketinget.

Privilegeret adgang udløser normalt - men ikke i alle tilfælde - en fast kontorplads inden for Folketingets tykke mure. Men lokaler til pressen er begrænsede i antal, og nogle af de faste journalister foretrækker at arbejde fra deres hjemlige redaktioner.

De største redaktioner i Folketinget er DR og TV 2 med hver 20 adgangskort, Ritzaus Bureau med 10, hvorefter Berlingske, Politiken, Ekstra Bladet og Altinget.dk kommer med hver 8, Jyllands-Posten har 6. Til sammen råder partiernes pressetjenester over 18 pladser. Se den komplette liste nederst.

Selv om man som journalist ikke er på listen over dem med privilegeret adgang, kan man altid med sit pressekort komme ind i Folketinget, som nyligt har indrettet en hel afdeling med moderne faciliteter til brug for medier, der på mere en ad hoc-basis ønsker at arbejde i folkestyrets hus.

Forrige artikel S-formandens politiske beretning Næste artikel Rettelse: Haunstrup Clemmensen gik ikke konkurs