WWF: Løkkes tale afgjort på det jævne

KLIMA: Verdensnaturfonden kritiserer statsministeren for ikke at sætte en standard for finansieringen af klimaindsatsen i de fattige lande.

Programleder i Verdensnaturfonden, John Nordbo, er ikke udelt begejstret for statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale ved FN's klimamøde tirsdag.

En tale, John Nordbo karakteriserer som værende 'på det jævne'.

"Lars Løkke kunne have sagt, at Danmark er villig til at betale sin del af regningen. F.eks. ved at sige, at Danmark lægger fem milliarder kroner på bordet. Så ville han have sat en standard, som andre rige lande skulle have forholdt sig til.

Det gjorde han ikke.

Danmark sætter sig uden for indflydelse ved ikke at tage sådan et initiativ," siger John Nordbo til berlingske.dk og fortsætter: 

"Samlet set var talen afgjort på det jævne. Den vil ikke gå over i historien som en af dem, der har signaleret noget klart nyt."

Uklare signaler om finansiering
John Nordbo kritiserer ligeledes statsministeren for i sin tale at mangle klare signaler omkring finansiering.

"Vi ved, at den virkelige store hurdle for at komme videre i forhandlingerne er, at de rige lande ikke sender klare signaler om, at de i afgørende grad vil være med til at finansiere en klimaaftale - også i de fattige lande.

Det drejer sig f.eks. om penge til at omstille energisektoren, begrænse skovrydning og gøre det muligt for landene at tilpasse sig de klimaforandringer, som er uundgåelige.

Finansieringen er afgørende for, om vi får en aftale i København. Det er yderst rimleigt, at de rige lande, som har været med til at skabe problemerne, også er med til at betale regningen," siger John Nordbo til berlingske.dk.

Forrige artikel Fabrin anbefaler besparelser på udsatte børn Næste artikel Udsigt til valggyser om euroen