K og R kritiske over for hævelse af selskabsskat

UDSPIL: Lene Espersen og Margrethe Vestager ser med skeptiske øjne på S og SF's skatteforslag.

Socialdemokraterne og SF har løftet en flig af deres skatteudspil, der fremlægges fredag. Partierne ønsker blandt andet at hæve selskabsskatten fra 25 til 28 procent - igen. 

Virksomheder og højtlønnede vil flytte
Såvel erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) som De Radikales leder Margrethe Vestager er skeptiske over for forslaget:

"Det vil gøre Danmark fattigere. Hvis selskabsskatten sættes op, så vil virksomhederne flytte produktion til udlandet. Og dermed mister vi indtægter fra selskabsskat. Vi mister også arbejdsplader og dermed skat på løn," siger Lene Espersen til jp.dk.

En 'klimaklog' tilgang
Den problematik er dog ikke den væsentligste, mener Margrete Vestager (R). Hun argumenterer i stedet for, at 'grønne' virksomheder skal belønnes:

"Man kan argumentere som de borgerlige og sige, at man flytter flere arbejdspladser fra Danmark, fordi udlandet bliver mere konkurrencedygtigt, når vi hæver selskabsskatten, men det er ikke den vigtigste pointe," siger hun til politiken.dk og fortsætter:

"Vi skal gøre mere for at belønne de virksomheder, der har en grøn profil. Det er en bunden opgave, at Danmark omstilles i en mere klimaklog retning. På sigt kommer der også et rigtig stort verdensmarked for grønne løsninger med mange arbejdspladser."

Selskabsskatten i Danmark blev i 2006 sænket til fra 28 til 25 procent.

Forrige artikel Otte ud af ti støtter loft på klassekvotienter Otte ud af ti støtter loft på klassekvotienter Næste artikel Khader tøver med burkaforbud