Danskerne er ikke bange for kortere dagpengeperiode

MÅLING: Et flertal af danskerne er parat til at give mulighed for en kortere dagpengeperiode til gengæld for en højere dagpengeydelse.

En ny meningsmåling foretaget af Interresearch for a-kassen STA viser, at danskerne ikke deler politikernes berøringsangst for reformer.

Et flertal er parat til at give mulighed for en kortere dagpengeperiode til gengæld for en højere dagpengeydelse.

En forbedring af dagpengesystemet
Målingen, der er baseret på 1064 tilfældigt udvalgte danskere over 18, viser, at kun 27 pct. mener, det ville være en forringelse af dagpengesystemet.

55 pct. mener, at det vil være en forbedring, og 19 pct. mener, at det hverken ville gøre dagpengesystemet bedre eller dårligere.

"Vores undersøgelse viser, at danskerne ikke har samme berøringsangst som politikerne og det er faktisk ikke nogen dum idé at give folk muligheden for at vælge en højere ydelse i en kortere periode," siger Lars Christensen, der er direktør i a-kassen STA.

"Virkeligheden er desværre den, at værdien af dagpengene er blevet voldsomt udhulet i løbet af de sidste årtier. Hvis vi fortsat skal fastholde vores danske flexicuritymodel, vil det kræve, at dagpengene giver reel sikkerhed for, at man kan opretholde en fornuftig levestandard, hvis man bliver ledig. Vi er nødt til at få hul på diskussionen - danskerne er parate," slutter han.

Forrige artikel Aviser kritiserer ministeren Næste artikel Liberal Alliances top stiller op til kommunalvalget