Brian M. skal forklare politiets budgetskred

REDEGØRELSE: Et politisk flertal kræver nu en redegørelse af Justitsministeriets kendskab til politiets budgetskred.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) skal redegøre for, hvad ministeriet vidste om de massive budgetoverskridelser i Rigspolitiet i 2008. Det skriver bt.dk.

Dansk Folkeparti har gennemlæst et svar fra Justitsministeriet til Folketingets finansudvalg, og der er så mange ubesvarede spørgsmål, at støttepartiet nu støtter et krav fra oppositionen om en egentlig redegørelse.

"Vi har læst svarene, og det ser ikke for flot ud, og derfor beder vi om en redegørelse, for det er der behov for," siger DF's Martin Henriksen ifølge bt.dk.
Justitsministeriet var løbende orienteret om visse poster i politiets budget, der blev dyrere end forventet, som udgifter til nye pas, automatiske trafikmålere og klimatopmødet til december. Det viser ministeriets svar.

Har hidtil afvist kendskab
Både Brian Mikkelsen og hans forgænger som justitsminister, den konservative formand Lene Espersen, har overfor pressen afvist at have haft kendskab til Rigspolitiets overforbrug. Det får Socialdemokraterne til at beskylde ministrene for ikke at fortælle sandheden, men sådan behøver det ikke hænge sammen, siger Martin Henriksen. 

"Det vil jeg ikke beskylde nogen for. Det tror jeg ikke, de ville kunne finde på. Men når det så er sagt, så er der jo plads til, at man kan bede om en redegørelse. For det ser jo ikke kønt ud, når man på den ene side udtaler til pressen, at man ikke er orienteret, og man så selv oplyser i et svar til Finansudvalget, at det er man," siger han.

Martin Henriksen peger på, at ministeriet for eksempel kan have forventet, at overskridelserne kunne indeholdes i det samlede budget.

"Det er enkelte poster, der nævnes i svaret til Finansudvalget, og det kunne være, at man vurderede, at det ikke ville medføre et samlet underskud. Det kunne være forklaringen, men jeg understreger, at det er et bud, og jeg skal ikke foregribe, hvad der kommer til at ske, for det er sådan set justitsministeren, der skal give det svar," siger Martin Henriksen ifølge bt.dk.

Forrige artikel S og SF vil ramme millionærer Næste artikel Løkke har tillid til Rigsrevisionen