Sofie Carsten Nielsen: Jeg er ærgerlig

DOKUMENTATION: Radikale har svært ved at begribe udsigten til ikke at blive repræsenteret i Europa-Parlamentet. Læs her spidskandidat Sofie Carsten Nielsens tale på valgaftenen.

Det talte ord gælder.

Jeg har to taler med i aften. Den europæiske og den danske. Nu blev det så den danske, jeg skal holde.

Kære europæere, kære danskere, kære radikale, tak for tilliden! Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne ville have holdt den europæiske tale. Og jeg gemmer den ikke ret langt væk. For jeg er stolt af denne her valgkamp.

Jeg er stolt af, at vi sammen satte Europa på den danske dagsorden. Jeg er stolt af, at Det Radikale Venstre ikke undsagde de fantastiske resultater, der er kommet ud af, at 27 lande i Europa er holdt op med at slås og er begyndt at samarbejde.

Jeg er stolt af, at vi ikke satte grænsebomme op, hegnspæle i og trak gardinerne for. Jeg er sikker på, at det vi står for, den kampagne vi har kørt, er fremtiden. For Europa går ikke væk. Danmark putter måske med sig selv 5 år mere i Europa-Parlamentet uden en radikal stemme, men så kommer vi igen!

Det blev ikke denne gang. Men det bliver det næste gang. Indtil da gælder det om at holde gryden i kog, komme videre med denne her debat og den linje - det gennembrud - vi har fået med denne her valgkamp. Jeg kommer ikke til at sætte mig ned bagerst i klassen. Jeg holder ikke op med at mene, hvad jeg mener og fremsætte mine visioner for Europa, blot fordi valget er overstået!

Jeg holder fast.

Jeg er ærgerlig. Ja. For jeg ville så gerne have haft den plads i Europa-Parlamentet. Men jeg er ikke hverken færdig med politik eller med Europa. Jeg bliver aldrig færdig med Europa.

Jeg skylder en tak. Særligt vil jeg takke min kampagneleder, Lisa - du har slidt om muligt endnu hårdere end mig, vores fælles læringskurve har været meget stejl, men vi står her endnu - og du er blevet endnu sejere, endnu dygtigere og endnu stærkere af denne her valgkamp.

Jeg vil også gerne takke Lotte og resten af PØ - du er så sindsygt dygtig, Lotte! Henrik og Anna - I er dybt professionelle, og I har lært mig så meget på så kort tid. Din evne til at time et boost til selvtilliden eller en ekstra skærpelse af indsatsen med konstruktiv kritik er enestående, Henrik.

Vi holdt fast også i stormvejr - det betaler sig. Tak til Radikal Ungdom, der har bakket op og været på gaden, tak til sekretariatet og til folketingsgruppen. Særlig tak til Margrethe, Morten og Lone - I har troet på mig hele vejen, støttet mig og ageret bolværk. Tak til alle de entusiastiske europæere i hele Det Radikale Venstre og tak til mit fantastiske bagland i Det Radikale Venstre i København, som altid er til at regne med.

Jeg vil også sige tak til mine små drenge, der har været englebørn, min mand, der har båret med og båret over, min søster, der både har ageret taleskriver, spindoctor og babysitter, min familie, der har båret baby Villads og alle mine gode venner, der har bakket op.

Nu fortsætter vi valgkampen her fra Danmark de næste 5 år, og så beviser vi, at EU og Europa er en del af vores hverdag - i Folketinget, i regionerne, i byrådene. Det er min radikale mission.

Den starter efter ferien.
Forrige artikel Søndag er knald eller fald for JuniBevægelsen Søndag er knald eller fald for JuniBevægelsen Næste artikel Det endelige resultat