Anne Marie Geisler Andersen overtager Helvegs plads

NY PÅ TINGE: Den 28-årige studerende, Anne Marie Geisler Andersen, bliver kvinden, der overtager Morten Helveg Petersens plads i den radikale folketingsgruppe 1. august.

Helveg meddelte tidligere i dag, at han forlader Folketinget til august for at overtage posten som direktør i Foreningen af Danske Interaktive Medier.

Dermed bliver der plads til Anne Marie Geisler Ander­sen hos De Radikale på Christiansborg.

Hun har tidligere været aktiv i Radikal Ungdom som social- og sundhedspolitisk ordfører og medlem af forretningsudvalget. I dag er hun næstformand i De Radikales sektorpolitiske udvalg for social- og sundhedspolitik.

I 2007 blev hun første suppleant for Morten Helveg Petersen, efter at hun ved valget havde fået 737 personlige stemmer og var blevet nummer to i Københavns Omegns Storkreds.

RU: Partiet går mod lysere tider
Det nye folketingsmedlem vækker glæde hos Radikal Ungdom:

"Vi er rigtig glade for, at Anne Marie er kommet i Folketinget. Hun er tidligere aktiv i foreningen og har blandt andet siddet i Forretningsudvalget i Radikal Ungdom. Her har hun gjort et kæmpe stykke arbejde for foreningen, så vi er overbeviste om at hun nok skal skabe liv inde på Christiansborg," siger landsformanden Emil Dyred, og fortsætter,

"Anne Maries indtræden i Folketinget er det første tegn på det kommende generationsskifte i Radikale Venstre. Vi glæder os til at se hende i aktion og med hende i gruppen går partiet mod lysere tider."

Til daglig læser Geisler Andersen statskundskab ved Københavns Universitet og er studievejleder samme sted.

Forrige artikel Morten Helveg forlader politik Næste artikel S og SF vil forbyde alkoholreklamer