DF: Minister skal forklare socialrådgiveres lovbrud

LOVKRAV: Hver anden socialrådgiver overholder ikke loven, viser ny rundspørge. DF kræver en forklaring af ministeren.

Inden for de sidste tre år har halvdelen af danske socialrådgivere oplevet ikke at kunne leve op til lovgivningen. Det skriver Politiken, der selv har foretaget rundspørgen blandt 1060 socialrådgivere. Det er især socialrådgivere på børne- og familieområdet, der har svært ved at overholde loven, og det er oftest lovpligtige tidsfrister og handleplaner, der er problemet.

Det får formand for Folketingets Socialudvalg og socialordfører Martin Henriksen (DF) til at kræve en forklaring fra ministeren.

"Umiddelbart lyder resultatet meget voldsomt. Reglerne er jo til for at have faste pejlemærker, og jeg tror, at mange i den offentlige sektor er glade for kravene fra lovgiverens side, for på den måde kommer der sammenhæng i den måde, man håndterer borgeres sager," siger han og fortsætter:

"Men det er problematisk, at nogle socialrådgivere giver udtryk for, at der sker lovbrud på området. Derfor vil jeg nu bede ministeren om at undersøge, hvordan det kan være, hvor udbredt problemet er, og hvad konsekvenserne er."

Sagsloft kan give bureaukrati
Svarene vil Martin Henriksen bruge i arbejdet med at forbedre lovgivningen på det sociale område efter sommeren.

"Der er ingen lette løsninger på området. Mange taler om et loft over antal sager, en sagsbehandler må have, men man skal passe på med at indføre nye regler, der kan være med til at bureaukratisere området yderligere og dermed gøre det sværere at løse opgaven," siger han.

Mulige løsninger på problemerne findes allerede i kommunerne, mener Martin Henriksen, og de bare skal udbredes til andre kommuner.

"Men det er vigtigt at understrege, at mange socialrådgivere træffer rigtige beslutninger hver uge og overholder loven. Og man skal altid gøre sig umage med at opfylde reglerne," lyder det.

Forrige artikel Fintællere færdige efter EU-valg Næste artikel Skarp kritik af salmonellaindsats Skarp kritik af salmonellaindsats