Venstre vil modernisere SU-systemet

STUDERENDE: SU-systemet skal ændres markant til gavn for især økonomisk trængte og flittige studerende, mener Venstres SU-ordfører Sophie Løhde.

I dag belønner den månedlige SU-check hverken studerende, der begynder på studiet hurtigt og drøner igennem på normeret tid, eller studerende, der er økonomisk klemte.

Og det bør der laves om på, mener Venstres SU-ordfører Sophie Løhde.

"Man kunne godt med friske øjne lave en modernisering af det system, som i dag belønner både den flittige og den dovne lige meget," siger Sophie Løhde og fortsætter:

"Der er i øjeblikket ingen fordel ved at blive hurtigere færdig eller starte hurtigt. Vi belønner alle lige meget og dermed belønner vi ingen."

Dermed bakker hun også op om intentionerne i Arbejdsmarkedskommissionens forslag, der både belønner studerende, der begynder tidligt, og samtidig gør en del af SU'en afhængig af, om de studerende præsterer det forventede på et semester.

Forrige artikel S rasende over VK-togkronik S rasende over VK-togkronik Næste artikel Jakob Axel truer sig til flere sygeplejersker Jakob Axel truer sig til flere sygeplejersker