DF: Det er islam, der er problemet

NYT STANDPUNKT: Dansk Folkepartis Søren Espersen vil ikke længere skelne mellem islam og islamisme, og DF rykker nærmere en egentlig undsigelse af islam.

"For mig er det efterhånden blevet vanskeligt at skelne mellem islam og islamisme.

Min afgørende pointe er, at der ikke er et eneste land med islamisk flertal, som er et demokrati."

Det siger Søren Espersen (DF) i et interview med Altinget.dk

Nyt standpunkt
Dansk Folkeparti er dermed nu på vej væk fra det standpunkt, partiet tog under Muhammedkrisen i 2006. Dengang sendte Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard en mail ud til partiets medlemmer og skrev, at "kritik af islam som sådan og muslimer i al almindelighed ikke er Dansk Folkepartis politiske ærinde".

"Jeg mener, at systemet islam er uforeneligt med demokrati. Den enkelte muslim kan være en lige så god demokrat som os andre, men hvis der er så mange af dem, hvorfor er det så lige, man skal lave andre systemer, f.eks. sharia-domstole, som man er i gang med i England? Jeg ønsker ikke, at Danmark skal være eksperimentalland nr. 51."

Hvilke politiske konsekvenser vil du drage af din konklusion om, at islam ikke er forenelig med demokrati?

"Det betyder, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse indvandringen til Danmark. Og samtidig skal man sørge for, at ingen særregler eller love accepteres i Danmark som halal-kød, badeforhæng, kønsopdelte lejrskoler, alle de ting, vi i dag bukker for."

Forrige artikel Farvel til Folketingets vicedirektør Farvel til Folketingets vicedirektør Næste artikel Inger Støjberg mister kommunikationschef