Støjberg vil arbejde dag og nat for ledige

MINISTERSKIFT: Inger Støjberg (V) vil som ny beskæftigelsesminister kaste alt ind for at hjælpe de ledige, der bliver ramt af finanskrisen.

Den globale finanskrise har sat sine spor i Danmark, hvor ledighedstallet er steget kraftigt de seneste måneder.

Og netop de ledige - og dem, der er på vej til at miste jobbet - vil den ny beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) rette blikket skarpt på som det første i sin ministerstol.

En arbejdsløs er en for meget
"Jeg vil godt understrege, at den internationale finanskrises negative virkninger på det danske arbejdsmarked får min allerstørste opmærksomhed. For en arbejdsløs er en arbejdsløs for meget. Jeg lover, at jeg vil arbejde dag og nat for at finde de rigtige løsninger for dem, der er i fare for at miste jobbet, eller dem, der allerede har mistet jobbet," sagde Inger Støjberg, da hun overtog Beskæftigelsesministeriet efter Claus Hjort Frederiksen.

Hun glæder sig over jobbet som minister og især over at kunne fordybe sig mere, end hun som ordfører har kunnet gøre.

"Jeg har som politisk ordfører været generalist, og selv om jeg har nydt arbejdet som politisk ordfører, har jeg også savnet muligheden for at gå i detaljer og kunne fordybe mig. Det får jeg lejlighed til nu," sagde Inger Støjberg.

Hvilken rolle skal arbejdsmarkedets parter spille i den nuværende økonomiske krise?
"Vi har en lang tradition for den danske model, og det er selvfølgelig noget, jeg vil videreføre," siger den ny minister.

Du har for godt en måned siden kaldt LO for Løgn og Opspind. Mener du stadig det?
"Nu var det en kampagne, der kørte efter skattepakken. Nu synes jeg, at vi skal lægge de ting bag os, og så må vi få løst de problemer, vi konkret har lige nu. Vi har ærlig talt en stor opgave foran os, og det har vi sammen," sagde Inger Støjberg.

Overtager større ministerium
Hun overtager et ministerium, der faktisk er større end det, som Claus Hjort Frederiksen forlader.

Ud over at blive ligestillingsminister får Inger Støjberg også ansvaret for social pension, førtidspension, boligstøtte, børnetilskud, dele af loven om aktiv socialpolitik, Den Sociale Pensionsfond samt ansvaret for Sikringsstyrelsen. Det overføres fra det nu nedlagte Velfærdsministerium.

I sin tale til Inger Støjberg fremhævede Claus Hjort Frederiksen, at hun trods sin alder er en veteran i politik.

"Jobbet som politisk ordfører hærder. I medgang og modgang skal man forsvare regeringen og partiet og forsvare dårlige meningsmålinger. Du er en stor gave til regeringen," sagde Claus Hjort Frederiksen.

Forrige artikel SKAT har opkrævet 835 milliarder i 2008 Næste artikel DF freder omstridt sygedagpengeforsøg DF freder omstridt sygedagpengeforsøg