Drillerier og skænderier i Folketinget

DEBAT: Folketingets åbningsdebat bød på småskænderier mellem rød og blå blok. S og SF har ifølge Venstres ordfører brug for terapi, selv blev han kaldt en kastreret hankat.

Partierne diskuterede situationen i dansk politik i kølvandet på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale tirsdag. 

S og SF i Terapi
Venstres nye politiske ordfører, Peter Christensen, sagde i sin åbningstale til SF-formand Villy Søvndal og S-formand Helle Thorning-Schmidt: "Det er måske jer, der har brug for lidt kognitiv terapi". En udtalelse, som minder om ord fra SF, da partiet slog til lyd for, at HA-rockere skulle have kognitiv terapi som led i bekæmpelse af bandekrigen. Det skriver Jyllands-Posten.

Herefter bed Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen igen. Han kaldte Peter Christensen for "VU-formand", og det udløste en latter i folketingssalen. Han blev derefter korrigeret til den korrekte titel.

Herefter blev tonen mere alvorlig.

Slatten håndtering af krisen
"Hvad er Venstres svar til de mange ledige tømrere og murere? Hvordan skal de komme i arbejde? Sagen er, at Venstre har det godt med, at vi får mellem 100.000 og 120.000 ledige i Danmark, for så er dansk økonomi i balance". Sådan lød det fra Socialdemokraterne, der beskylder regeringen for at have håndteret den økonomiske krise "slattent og direkte forkert".

"Det er meget groft at udlede, at Venstre er ligeglad med, at folk bliver ledige. Det svarer til , at vi siger, at Socialdemokraterne glæder sig over finanskrisen, for så har de noget at angribe regeringen for," lød det prompte svar fra Peter Christensen.

Han gjorde opmærksom på, at regeringens tiltag vil sikre beskæftigelse til 30.000 personer.

Formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, bad om en opfølgende kommentar på Lars Løkkes tale:

"Statsministeren sagde i sin åbningstale, at regeringen vil bekæmpe fattigdom, ikke velstand. Betyder det, at regeringen har taget Eva Kjer Hansen til nåde, efter at hun for nogle år siden blev banket på plads for at sige, at øget ulighed ikke nødvendigvis er et problem"

Venstre: Ligheden er stigende
Til det svarede Peter Christensen, at ligheden er stigende i det danske samfund.

"Finanskrisen er den største bidragyder til, at ligheden stiger, fordi boligpriserne falder. Og det er jo det, venstrefløjen har råbt på længe", lød det fra Peter Christensen.

Anders Samuelsen mente, at Peter Christensen talte udenom.

"Det er endnu et eksempel på en liberal løve, der springer op, bliver forfremmet og falder ned som en kastreret hankat", lød det fra Anders Samuelsen.

Forrige artikel DF freder omstridt sygedagpengeforsøg DF freder omstridt sygedagpengeforsøg Næste artikel Frank Jensen nu formelt kandidat Frank Jensen nu formelt kandidat