Færre dør på de danske hospitaler

HOSPITALER: Dødeligheden på de danske sygehuse faldt sidste år med 4 procent, viser nye tal.

1200 mennesker. Så mange færre personer døde på de danske hospitaler i 2008 sammenlignet med 2006, skriver Danske Regioner i deres seneste nyhedsbrev.

Nye tal er afgørende
Resultatet bygger på nye HSMR-tal (Hospitals Standardiseret Mortalitets Rate), der indgår i kampagnen Operation Life, der blev skudt i gang i april 2007. 

Siden kampagnens start har sygehusene i Danmark i alt reddet ca. 1500 flere liv end før 2007, og desuden har alle fem regioner i 2008 haft færre dødsfald sammenlignet med niveauet i 2006.

Fortsat HSMR-tal
På baggrund af de positive resultater har regionerne besluttet, at de i fremtiden vil følge udviklingen i dødelighed på de danske hospitaler ved hjælp af HSMR-tal.

Dog har man på baggrund af den erfaring, man har opnået undervejs i kampagnen, besluttet at videreudvikle metoden til at beregne HSMR-tallene. Det betyder, at man fremover vil inddrage flere faktorer med betydning for dødeligheden.

Det kan blandt andet være oplysninger om, hvorvidt patienterne tidligere har haft andre, ofte kroniske, sygdomme.

Forrige artikel Lone Møller genopstiller ikke Lone Møller genopstiller ikke Næste artikel Mænd og kvinder behandles ens i jobjagten