Uenighed i Venstre om GDA

GDA: Mens regeringen officielt går ind for nyt EU-ernæringsmærke, har partiets egen europaparlamentariker Niels Busk stillet forslag om at fjerne det.

Europaparlamentariker Niels Busk (V) har i strid med regeringens linje foreslået at fjerne GDA-mærket fra EU-Kommissionens forslag.

Han skriver i et nyhedsbrev fra januar, at han bliver mere og mere skeptisk over for mærkningen, og at han derfor har stillet et ændringsforslag til miljøudvalget om, at det helt udgår.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen under sig over partifællens initiativ. For hvad nu, hvis hans forslag rent faktisk går igennem?

"Det vil være rigtig ærgerligt," lyder hendes reaktion.

"Det er et spørgsmål om, hvorvidt man synes, at det er bedst ikke at regulere på portionsstørrelserne i GDA, eller om man slet ikke vil have en regulering. Uanset hvad er GDA'en der," siger ministeren, der understreger, at hun går ind for regulering - for forbrugerens skyld.

Tager sagen op med Busk
Niels Busk kan nu se frem til en henvendelse fra fødevareministeren.

"Jeg synes, at jeg har gjort en del for at give udtryk for, hvad regeringens holdning er i den her sag - nemlig at GDA skal være frivillig - men at der er behov for regulering," siger Eva Kjer Hansen.

"Jeg var ærlig talt ikke klar over, at han havde stillet det ændringsforslag, så det vil jeg nu tage op til en drøftelse og høre hans argumentation."

Forslaget har allerede været til afstemning i forbrugerudvalget (læs mere i dette nyhedsbrev), men her var der ikke konkret stillet ændringsforslag om helt at fjerne GDA-mærkningen fra EU-Kommissionens udspil - så først med Niels Busks initiativ får parlamentarikerne en chance for at dømme den ude.

Det er dog ikke kun Busk, der har stillet forslaget - blandt andre har også de danske socialdemokrater foreslået at tage GDA helt ud af forslaget.

Forrige artikel Altinget.dk åbner portal for energi & klima Altinget.dk åbner portal for energi & klima Næste artikel Universiteter har samarbejdet med PET Universiteter har samarbejdet med PET