Folketinget hejser nu Dannebrog på alle mødedage

LEVENDE FOLKESTYRE: Folketingets Præsidium har besluttet at flage ved indgangen på alle de ca. 100 årlige mødedage.

Som noget nyt er Folketinget begyndt at hejse flaget ved sin indgang "Store trappe". Det sker fra to store flagstænger på alle mødedage, som der er ca 100 af om året.

"Det så trist ud med de nøgne flagstænger, så Folketingets Præsidium har besluttet at flage på alle mødedage," siger Folketingets formand Thor Pedersen (V).

Han "har ansporet" til beslutningen og sammenligner med, at de nærliggende ejendomme Forsvarsministeriet og Finansministeriet dagligt flager med Dannebrog.

Præsidiet har også besluttet at hænge et Dannebrog i den statslige splitflag-udgave op fast på væggen indendørs i forhallen.

Nogle vil sige, at det er snigende nationalisme og lige i overkanten at flage, bare fordi man går på arbejde?

"Der er forskel på at være nationalistisk og at være national. Vi vil gerne markere, at vores folkestyre er levende på denne måde," fastslår Thor Pedersen over for Altinget.dk.

Så vidt vides er det første gang i Christiansborgs historie, at Folketinget har valgt at flage, hver gang der er møde i salen.

Forrige artikel 2. december: Sophie Hæstorp Andersen 2. december: Sophie Hæstorp Andersen Næste artikel Barfoed: Aftale vil afhjælpe trængslen