Bloggertopmøde: DF styrer dansk politik

BLOGS: Det er Dansk Folkeparti, der sætter dagsordenen, hvis man skal tro de fire betydeligste bloggere om dansk politik.

Magasinet Ræson afholdt i weekenden sin første årskonference om politik og medier. Lørdag blev det indledt med et "topmøde" mellem de fire betydeligste bloggere om dansk politik. Og skal man tro bloggerne, så er det Dansk Folkeparti, der sætter dagsordenen i dansk politik.

"Regeringen har vundet tre valg på udlændinge, og det vil ske igen," sagde Rune Engelbreth Larsen, som er blogger på Politiken og tidligere formand for Minoritetspartiet.

Han blev bakket op af Kim Møller fra bloggen Uriasposten og David Garby fra dansk-politik.dk, der begge mente, at udlændingespørgsmålet stadig optager almindelige vælgere og derfor stadig vil være afgørende.

"Socialdemokraterne og SF er begyndt at tage strømningerne alvorligt, for det er stadig den afgørende dagsorden. Men de har stadig Radikale Venstre og Enhedslisten, som på dette spørgsmål er uden for pædagogisk rækkevidde," sagde David Garby.

Ny Alliance brød stilstand
Bloggerne mente ikke, der er et nyt opbrud på vej i dansk politik. Tværtimod:

"Det er en gylden regel i politik, at oppositionen midt i en regeringsperiode og op til et valg skal føre med 4-5 procent i meningsmålingerne i forhold til regeringen for i sidste ende at vinde valget. Og det gør de langtfra," sagde den liberale blogger Jarl Cordua, der tror, oppositionen får det hårdt, "når først regeringspartierne vil gå til dem i en valgkamp".

Rune Engelbreth mente dog, at Ny Alliance i deres velmagtsdage faktisk formåede at bryde stilstanden:

"Ny Alliance viste, at der var et potentiale - de var de eneste foruden DF, der har brudt stilstanden i dansk politik de seneste otte år," sagde han.

Bloggerne var dog alle enige om, at Ny Alliances gas hurtigt røg ud, og nu har efterladt to afgørende positioner i dansk politik: "en ladeport eller DF plus minus 10 procent", som Rune Engelbreth beskrev det. Og ifølge bloggerne skal man tilhøre den sidste position, hvis man vil have magten.

Fordelingspolitik en joker
Det kan dog ikke udelukkes, at finanskrisen fortsætter så lang tid og bliver så hård, at den vil fylde den kommende valgkamp:

"Beskæftigelsen og fordelingspolitikken kan være en joker," sagde Jarl Cordua, der dog tror, valget vil blive udskrevet af statsministeren, så snart arbejdsløsheden vender.
,
Og David Garby ser også dette politiske spørgsmål som oppositionens chance:

"Det er sådan, at en dag uden udlændingepolitikken på dagsordenen, det er en god dag for oppositionen," sagde David Garby.

Forrige artikel Harpsøe ny formand for Uddannelsesudvalget Harpsøe ny formand for Uddannelsesudvalget Næste artikel Eva Kjer nægter at følge folketingsflertal Eva Kjer nægter at følge folketingsflertal