Reaktioner på ministerskiftet

DOKUMENTATION: Læs her reaktionerne fra en række politiske mod- og medspillere på Christiansborg.

Villy Søvndal (SF): Friis er et logisk valg
"Jeg vil gerne ønske Connie Hedegaard et varmt tillykke. Connie Hedegaard er den suverænt mest kompetente person til posten i regeringens rækker.

Selv om der ligger enorme arbejdsopgaver og udfordringer og venter, så er Connie Hedegaard nu i en position, hvor hun ikke konstant svækkes af Dansk Folkeparti og andre der fornægter klimatruslen.

Det er godt for Connie, for EU's fælles opgaver og det er godt for indsatsen mod de menneskeskabte klimaforandringer. Nøgternt set har Connie Hedegaard jo ikke leveret nogle konkrete politiske resultater i Danmark, men det har ikke været intentioner, der har skortet på - kun dårlige omstændigheder.

Også tillykke til Lykke Friis. Der venter hende store opgaver, og hun vil have et ubønhørligt pres om at levere konkrete resultater på en helt anden måde end hendes forgænger, lige så snart COP15 er overstået. Lykke Friis virker som et logisk valg og det er meget tiltrængt, at regeringen henter kapaciteter udefra."

Per Clausen (EL): Hedegaard får betænkelig dobbeltrolle
"Det er yderst betænkelig, at det reelt bliver en EU-kommissær, der får en central placering i Danmarks værtsrolle for klimatopmødet. På en række områder har EU spillet en negativ rolle op til dette topmøde, og det er svært at forestille sig en kommende EU-kommisær sætte EU på plads i disse forhandlinger.

Jeg synes, det er ærgerligt, at ledende danske politikeres personlige ambitioner om en international karriere nu flere gange har svækket Danmarks mulighed for at påvirke klimatopmødet maksimalt i positiv retning. Dette manglende fokus svækker mulighederne for et tilfredsstillende resultat på klimatopmødet."

Pia Kjærsgaard (DF): Tiltrængt fornyelse
"Lykke Friis har gjort et flot stykke arbejde som prorektor for Københavns Universitet, og vi har fuld tillid til, at statsministeren har truffet det rigtige valg.

Det tyder på fornyelse i Klimaministereiet, at man vælger en person som Lykke Friis, som kommer udefra, og det trænger vi til. Jeg ser frem til samarbejdet med den nye minister."

Lene Espersen (K): Fremragende kommissærvalg
"Jeg er meget stolt over, at Connie Hedegaard i dag er blevet udpeget til EU-kommissær. Der er ingen tvivl om, at hun bliver en fremragende ambassadør for Danmark, for hele Europa og for vores fælles klima.

Connie Hedegaard har de seneste år formået at sætte klimaet meget højt på dagsordenen - både herhjemme og i udlandet. At hun nu skal varetage posten som kommissær ligger meget fint i forlængelse af de mange resultater, hun allerede har præsteret.

Jeg er overbevist om, at hun med sin store arbejdsindsats, engagement og gennemslagskraft vil kunne fortsætte med at skaffe flotte resultater til gavn for både klimaet og de kommende generationer."


Hans Christian Schmidt (V): Friis er et aktiv
"Jeg glæder mig til det politiske samarbejde med Lykke Friis og byder hende velkommen i Venstres gruppe. Jeg er sikker på, at hun vil være et stort aktiv både for Venstres gruppe og for regeringen."

Forrige artikel KU: Stort tab at miste Lykke Friis KU: Stort tab at miste Lykke Friis Næste artikel Connie til EU - Lykke Friis ny klimaminister Connie til EU - Lykke Friis ny klimaminister