Anklagede i jægerbogsagen risikerer fængsel

JÆGERBOGSAGEN: Forsvarskommandoens it-chef og kommunikationschef risikerer op til 1 års fængsel.

De første af auditørkorpsets afhøringer af folk i Forsvarskommandoen og de to hovedpersoner, it-chefen og kommunikationschefen, i sagen om forsvarets egen oversættelse af Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" startede i går, mandag.

Overfor Politiken har vicegeneralauditør Niels Christiansen, der leder efterforskningen, oplyst, at Forsvarskommandoens kommunikationschef, oberstløjtnant Lars Sønderskov, nægter sig skyldig i grov pligtforsømmelses i forbindelse med videresendelsen af en arabisk oversættelse af jægerbogen til dagbladet B.T.

Ligeledes oplyser Niels Christiansen, at Forsvarskommandoens it-chef, kommandør Jesper Britze, i første omgang ikke vil tage stilling til sagen.

Den militære anklagemyndighed, Forsvarsets Auditørkorps, der holder til på Kastellet i København, foretager afhøringerne, og sigtede ved samme lejlighed de to hovedpersoner for grov pligtforsømmelse efter den militære straffelovs paragraf 27.

Paragraffen anvendes ved en lang række forskellige militære forholdsregler, men kendes de skyldige, er straframmen for grov pligtforsømmelse op til et års fængsel, stigende mod tre års fængsel ved "væbnet konflikt" ifølge paragraffens stykke 3.

Oversættelse som facitliste
Ifølge Jyllands Posten kom det efter afhøringerne ud, at forsvarets arabiske maskinudgave af jægerbogen angiveligt kun skulle bruges som en facitliste, der kunne bruges til at gennemsøge nettet for en allerede eksisterende oversættelse. Facitlisten skulle hertil kun have været 12-14 sider af bogen erfarer Jyllands Posten.

"Det er fuldstændig korrekt, at Jesper Britze lader oversætte en dansk udgave af jægerbogen til arabisk på google-programmet. Han gør det fordi han gerne vil have en facitliste. Han taler eller læser jo ikke arabisk" siger Jesper Britzes forsvarer Torben Korch ifølge Jyllands Posten.

Jyllands Posten skriver, at it-chefen havde indtryk af, at der allerede fandtes en oversættelse på nettet.

Forrige artikel Klimaministeren kaldt i samråd Næste artikel S og R kræver snarlig EU-afstemning