Snit af målinger: Blokkene står lige

MENINGSMÅLINGER: De to blokke står næsten lige. K mister tre mandater på en måned, viser Altinget.dks nye snit af alle målinger.

De to blokke i dansk politik er fortsat omtrent lige stærke - med en svag overvægt til regeringsblokken. Det viser et kvalitetsvejet snit af alle meningsmålinger indsamlet i december, som Altinget | Christiansborg offentliggør på grundlag af beregninger fra professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet.

Bag status quo fra november til december gemmer der sig dog bevægelser mellem partierne:

"Således viser Konservative fra november til december en statistisk sikker tilbagegang fra 13,0 til 11,4 pct., hvilket dog stadig er bedre end valgresultatet på 10,4 pct.," skriver Søren Risbjerg Thomsen og fortsætter: 

"I forbindelse med lederskiftet fra Bendt Bendtsen til Lene Espersen i september 2008 udviste Konservative ellers en markant fremgang, der toppede i oktober med 13,6 pct.

En mulig forklaring på den aktuelle tilbagegang kan være, at Lene Espersen endnu ikke er blevet så populær som økonomi- og erhvervsminister, som hun var som justitsminister. Hun står endvidere i den kommende tid over for den udfordring at skulle formidle sit partis skattepolitik, som umiddelbart er til størst fordel for de bedrestillede."

K mister tre mandater
Omregnet til mandater er der fra november til december tilbagegang for Konservative fra 23 til 20 mandater, hvilket dog modsvares af en fremgang for V fra 41 til 43 og for DF fra 24 til 25 mandater.

Ser man bort fra de fire nordatlantiske mandater, er der fra november til december uændret tilslutning til VKO svarende til 88 mandater mod 87 til oppositionen.

Læs hele analysen og se alle tal på Altinget | Christiansborg (abonnement)

Forrige artikel Fogh: I skal forvandle krisen fra fare til mulighed Fogh: I skal forvandle krisen fra fare til mulighed Næste artikel Naser Khader forlader Liberal Alliance Naser Khader forlader Liberal Alliance